2013. július 21., vasárnap

Tejfölös karfiol leves

Igyekszem komolyan venni a diétámat, de néha megengedek 1-1 napot, amikor bűnözhetek kicsit. Ilyen volt a mai is. Karfiol levessel indítottam az ebédet, amibe bizony fehérlisztből készült nokedli volt és fehérliszttel habartam be. Azt kell mondjam, jót tett a lelkemnek. Hát még ami ez után következett, de erről majd később :)

Hozzávalók:

  • 0,5 kg karfiol
  • 2-3 kisebb zsenge sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 kis doboz tejföl
  • habaráshoz 1 ek liszt
  • nokedlihez egy tojás, pici víz és amennyi lisztet fölvesz


Zöldségeket megpucolom, feldarabolom, vízzel, sóval puhára főzöm. 1 tojásból, pici vízből és lisztből nokedli tésztát készítek és bele szaggatom. Amikor  nokedli is megfőtt, a tejfölt 1 ek liszttel simára keverem és bele öntöm a levesbe. Megrottyantom és kész is van a finom és igen egyszerű karfiolleves.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése