Hozzávalók fasírthoz:
- 0,5 kg darált hús ( ez most épp pulyka volt)
- kb 2 dl-nek megfelelő párolt köles
- 2 dl zabpehely
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma lereszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, paprika krém
Összetevőket jól összedolgozom, vastagabb hurkává formázom, tepsibe teszem, fólia alatt megsütöm, majd fólia nélkül pirítom még egy kicsit
Hozzávalók almaszószhoz:
- 4-5 szem alma
- 1 dl tejszín
- nyírfacukor
- 1 púpos evőkanál kókusz liszt
- 1 púpos evőkanál kölesliszt
- egész fahéj, szegfűszeg
- csipet só
Almát megpucolom, felkockázom, fazékba teszem, annyi vizet teszek rá, hogy ellepje, teatojásba bele teszem a fűszereket és összefőzöm az almával. Amikor az alma már puha, bele teszem a nyírfacukrot, a liszteket a tejszínnel simára keverem és ezt is bele öntöm. Keverés mellett sűrűre főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése