2013. február 16., szombat

Mézes zabkeksz


Nem mondom, hogy büntetlenül nassolható történet, de mondjuk kisebb lelkiismeret furdalással eszem meg, mint egy nagy szelet csokitortát. Márpedig néha kell a nasi :)
  • 30 dkg apró szemű zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 ek nédcukor
  • 3 ek méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek tejszín
  • 1 citrom héjja
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg mogyorós étcsokoládé lereszelve
  • 4 ek kókuszreszelék
  • mazsola

Hozzávalókat jól össze dolgozom, hagyom a hűtőben legalább egy órát állni. Majd vizes kézzel kisebb gombócokat gyúrok belőle, kézzel összelapítom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket kb 2 cm távolságra egymástól. 180 fokon 20 percig sütöm. Lezárt dobozban akár egy hónapig is eláll és puha marad. Eper lekvárral mennyei, de reggelire egy bögre tejjel is szívesen elfogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése